Stofvrij werken

Tijdens bewerkingen zoals boren, hakken, slijpen, zagen etc. komt er stof vrij naar de luchtwegen van de werknemer, maar ook naar die van de bewoner. Dit moet ten alle tijden voorkomen worden, ter bevordering van de gezondheid van iedereen die hiermee in aanraking komt.

Fijnstof is behoorlijk schadelijk voor de gezondheid en dan vooral de kankerverwekkende stoffen zoals chroom, kwarts en nikkel. Wie hiermee in aanraking komt, moet voorzichtig zijn en op een verantwoorde, veilige en vooral gezonde manier werken.

Daarom zijn er systemen ontwikkeld die ervoor zorgen dat men zich minder blootstelt aan fijnstof, ofwel ‘stofvrij’ kunnen werken. Zo zijn er nu gereedschappen en stofafzuigsystemen beschikbaar die de blootstelling aan deze stoffen tot wel 100 keer doen afnemen. Zo zijn wij op dit moment actief bezig met afzuigsystemen tijdens de sloop van keuken-, toilet- en badkamerrenovaties. Wij creëren door middel van deze systemen een stofvrije omgeving die anders wel zou ontstaan. Buiten de gezondheid scheelt dit ook substantieel in de schoonmaak kosten.Alle nieuwsberichten