Vehoec aannemers neemt activiteiten Thermochips over.

Onlangs heeft Vehoec aannemers de werkzaamheden inclusief materieel overgenomen van het bedrijf Thermochips.  Wij zijn nu dus in het bezit van een speciaal ontwikkelde, computergestuurde machine om kruipruimten te voorzien van of te ontdoen van thermische chips. We kunnen kruipruimten nu dus ook leegzuigen als dit gewenst is. Inmiddels hebben onze medewerkers uitgebreide instructies gekregen van de ontwikkelaar van de machine over de werking ervan, maar ook de fijne kneepjes van het aanbrengen van de thermische chips is hen geleerd.

Wij kunnen u nu dus naast onze vertrouwde energetische pakketten een nóg uitgebreidere vorm van energetische maatregelen aanbieden.

Hoe werken thermochips?

De werking van een laag polystyreenchips in uw kruipruimte is te vergelijken met het droog mechanisme van een vaatwasser. In een vaatwasser worden de kopjes droog ondanks dat er niet geventileerd wordt in de machine. Dat komt omdat de natte kopjes warm zijn en de bodem van de vaatwasser koud. Het vocht van de kopjes valt daardoor naar de bodem, waar het condenseert. Hoe groter het temperatuurverschil tussen kopjes en bodem, des te sneller de kopjes droog zijn. Dit proces geldt ook voor een kruipruimte, waar de bodem altijd koel is.

Naarmate de isolatielaag tussen de koude bodem en de warme vloer dikker wordt, hoe groter het temperatuurverschil is en hoe droger de kruipruimte blijft. De polystyreen chips laten de vochtige lucht door, waar het op de bodem condenseert en blijft. Dus door een laag polystyreen chips op de bodem van uw kruipruimte te leggen, voorkomt u dat de vochtige lucht in contact komt met de begane grondvloer. Het vocht in de kruipruimte blijft onder de isolatielaag, waar het geen schade aanricht. Er vormt zich dus geen condens meer tegen de onderzijde van de vloer. Deze blijft droog en niet kan gaan rotten. Ook zal er niet of nauwelijks schimmelvorming kan voorkomen.

Het aanbrengen van Thermische chips:

Polystyreen ofwel Thermochips wordt in grote zakken aangeleverd en kan handmatig verspreid worden of dit kan met behulp van een luchtverplaatsingsmachine c.q. een blaasmachine. Deze laatste methode is aan te raden omdat op deze wijze de chips in alle hoeken en gaatjes wordt geblazen. Daarnaast is deze methode veel sneller dan handmatige verspreiding. Na het inblazen worden de chips afgevlakt zodat overal een gelijkmatige laag chips ligt.Alle nieuwsberichten