Afplakken met tape

Bij het regulier onderhoud en renovaties in bewoonde staat maken wij veel gebruik van diverse soorten afdekmateriaal; o.a. stucloper, carpetcover en afplaktape.

Afplaktape is er in vele verschillende soorten en maten, welke tape je nodig heb is afhankelijk van de ondergrond en type klus. Zo heeft elke tape voor- en nadelen.

Onze schilders en stukadoors gebruiken onder andere de volgende soorten (kleuren);

Goudgele afplaktape is zowel binnen als buiten te gebruiken. Deze tape is geschikt voor scherpe verfranden op bijvoorbeeld ramen. Daarbij is deze tape UV bestendig en laat hij geen lijmresten achter. Deze tape kan je tot 6 maanden laten zitten (zonder lijmresten achter te laten). Maar ons advies is om de tape altijd direct na gebruik te verwijderen.

Paarse afplaktape gebruiken we op gevoelige ondergronden zoals behang, papier en (vers) geschilderde ondergronden. De tape heeft een lagere kleefkracht dan de goudkleurige en is daarom uitstekend te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Deze tape is dus erg geschikt voor op het plafond als je een wand een kleurtje geeft. Dit zorgt voor een strakke lijnen, zonder dat je je plafond mee verft.

PVC tape is een uitbreiding in onze voorraad op de standaard ducttape. De tape is waterproof, extreem flexibel en hecht op ruwe ondergronden doordat de PVC drager extreem soepel is. De PVC-tape is binnen als buiten te gebruiken en daarbij is hij gemakkelijk te verwijderen en laat hij geen lijmresten achter.

Maskeerfolie is ideaal te gebruiken voor het afplakken van grote oppervlaktes. Wij gebruiken deze maskeerfolie voornamelijk voor het afplakken van wanden, bijvoorbeeld bij het stucen of witten van een plafond. De tape is inzetbaar op bijna alle ondergronden binnenshuis, op de gevoelige ondergronden moeten we hiermee wel oppassen.