Schaarste bouwmaterialen

Vanwege de Corona crisis hebben veel fabrieken over de hele wereld het werk stil moeten leggen. Veel fabrieken van bouwmaterialen draaide minder uren, dit ook omdat er minder vraag naar bouwmaterialen zou zijn. De grondstoffenmarkt is momenteel erg instabiel. Ook de houtmarkt ondervindt hier veel hinder van. De bouw draait op volle toeren, deze ontwikkelingen bemoeilijken en dreigen het aanbod te beperken en drijven de prijzen op. De voorraden lijken op te gaan raken. Nederlandse bedrijven moeten noodgedwongen hun fabrieken voor een deel stilleggen door het te kort aan grondstoffen. De vraag naar bouwmaterialen neemt Wereldwijd toe. Deze toegenomen vraag en door corona veroorzaakte logistieke problemen, hebben tot de huidige situatie geleid. Met als resultaat dat leveringen stagneren en prijzen stijgen.

De kosten van bouwmaterialen zijn vanwege de schaarste de afgelopen maanden flink gestegen. Voor sommige bouwmaterialen is de prijs zelfs meer dan verdubbeld!
Vermoedelijk komt er voorlopig geen einde aan de stevige stijging van de prijzen van hout en houtproducten. Dat heeft alles te maken met de toegenomen vraag en onzekere aanvoer. 

Ook de langere levertijden kunnen voor problemen gaan zorgen. Zit je eraan te denken om nieuwe deuren of een nieuwe keuken te bestellen? Dan moet je nog even geduld hebben. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe deuren wilt bestellen kun je te maken krijgen met dubbele levertijden.