Stage en leer - werk opleidingen

Voor ons als bedrijf blijft het van groot belang om leerlingen warm te maken voor de (af)bouw en als ze voor deze opleiding kiezen ze een goed leer - werk traject aan te bieden.

 

Van het Floracollege (kader) komen er leerlingen die graag een “snuffel stage” mee willen lopen. Ze kunnen bij ons “proeven” aan onder anderen tegel-, stuc-, loodgieters- en elektrawerkzaamheden. We hopen dat ze  enthousiast worden voor deze mooie beroepen en wij ze het vak in hun verdere loopbaan kunnen leren. .

 

Na het voorgezet onderwijs  moeten de leerlingen een keuze maken voor hun vervolgopleiding. Dit kan onder andere bij Stichting Haagbouw, het opleidingsbedrijf voor een toekomst in de BOUW. Deze zijn gericht op timmer en tegelwerk. Deze leerlingen starten een aantal weken in de werkplaats. Hier bereiden zij zich voor op de stage of uitplaatsing bij een bedrijf. Zij gaan in dat bedrijf meewerken en moeten dus voldoende kennis en vaardigheden hebben om daar het werk te doen. Ook hier bij ons  proberen we de leerlingen zoveel mogelijk kennis mee te geven en hebben wij al vele hele leuke leerlingen mogen opleiden. In Delft zit Bouwmensen, gericht op de timmeropleiding, hier komen op dit moment onze leerling timmermannen vandaan.

 

Zo heeft het Techniek College Rotterdam de opleiding tot stukadoor, waar wij ze in de praktijk het vak verder leren. Het mooie van ons bedrijf is dat wij in renovatiewerk zitten en de stukadoors in de breedte veel kunnen bijbrengen zoals: stucwerk binnenmuren, plafonds, stukje buitenwerk etc.

 

De loodgieters en elektramonteurs hebben hun opleiding bij IW leren en werken te Rijswijk.

 

Wij zijn heel erg blij met de jeugd die voor de (af)bouw kiest !