Kampala Cycling Couriers

Vehoec Aannemers en Alleblas Stukadoors zijn de trotse sponsors en tevens maatschappelijk betrokken bij het maken van de documentaire Kampala Cycling Couriers die het verhaal vertelt over de start up van een van de eerste fietskoeriersbedrijven in Oost-Afrika. Met steun van de ervaren Nederlandse fietskoerier Joeri Scholte beginnen vier Oegandese fietsers enthousiast met het opbouwen van het bedrijf. Gaandeweg worden hun inzet en moed getest. Vehoec Aannemers en Alleblas Stukadoors zijn, net als diverse andere grote namen uit de wielerwereld, hierbij betrokken door onder andere het beschikbaar stellen van opslagruimte en een bijdrage voor het ontwikkelen van de documentaire.


Kampala Cycling Couriers is een boeiende en interessante film die een unieke kijk geeft in een wereld die voor velen onbekend is. Het laat tevens het goede en onmisbare werk van Kampala Cycling zien dat, in de armste wijken van de Oegandese hoofdstad Kampala, de fietssport inzet voor de ontwikkeling van mensen en hun gemeenschap. De activiteiten van Kampala Cycling bestaan naast het fietskoeriersbedrijf uit een wielerclub, fietstours, een fietsenzaak en (fiets-)programma's op scholen. 

De film met een lengte van 79 minuten is geproduceerd door Conrad Alleblas en Jamillah van der Hulst van JaJa Film Productions. Jamillah verzorgde tevens de regie. JaJa Film Productions maakt aangrijpende en inspirerende films op het gebied van sport, maatschappelijke thema's en mensenrechten. Met eerdere filmproducties werden grote internationale filmprijzen in de wacht gesleept in onder meer Monaco, Milaan en Rotterdam.

Twee hoofdpersonen uit de film, hoofdcoach Yusufu en Oegandees wielerkampioene Marion, stellen zich in het volgende filmpje kort voor:De film wordt naar verwachting medio 2020 uitgebracht.